نظرات ارسالی
|
فرستنده:آقاجی
1392/12/21
|
شتر ديدي نديدي!
مردی در صحرا بدنبال شترش می گشت تا اینکه به پسر با هوشی برخورد. سراغ شتر را از او گرفت.
پسر گفت: شترت یک چشمش کور بود؟ مرد گفت: بله.
پسر پرسید: آیا یک طرف بار شیرین و طرف دیگرش ترش بود ؟ مرد گفت: بله.
حالا بگو شتر کجاست ؟ پسر گفت من شتری ندیدم.
مرد ناراحت شد و فکر کرد که شاید این پسر بلائی سر شتر او آورده و پسرک را نزد قاضی برد و ماجرا را برای قاضی تعریف کرد.
قاضی از پسر پرسید. اگر تو شتر را ندیدی چطور مشخصات او را درست داده ای ؟
پسرک گفت: در راه ، روی خاک اثر پای شتری دیدم که فقط سبزههای یک طرف را خورده بود. فهمیدم که شاید شتر یک چشمش کور بود.
بعد دیدم در یک طرف راه مگس بیشتر است و یک طرف دیگر پشه بیشتر است.
و چون مگس شیرینی دوست دارد و پشه ترشی را نتیجه گرفتم که شاید یک لنگه بار شتر شیرینی و یک لنگه دیگر ترشی بوده است.
قاضی از هوش پسرک خوشش آمد و گفت: درست است که تو بی گناهی ولی زبانت باعث دردسرت شد. پس از این به بعد شتر دیدی، ندیدی!
ضرب المثل شتر ديدي نديدي از همين جا باب شد.
|
فرستنده:سروش
1392/12/20
|
مديريت مصرف، استفاده صحيح برق در لوازم برقي
يكي از مهمترين ويژگي هاي تمدن فعلي جهان، استفاده گسترده از انرژي الكتريكي است. در طول چند دهه اخير مصرف برق در فعاليتهاي مختلف جامعه گسترش چشمگيري يافته و امروزه زندگي بدون برق و دستگاههاي برقي غير قابل تصور است، برق بعنوان ياري آشنا در تمامي زوايـاي خانه هاي ما حضور يافته و سبب رفاه وآسايش براي تك تك افراد گرديده است.
همچون تمامي جهان و در كشور ما نيز روز به روز بر اهميت برق افزوده شده است. توليد سرانه برق در كشور از 156 كيلو وات ساعت در سال 1346 به حدود 2480كيلو وات ساعت در سال 1390 افزايش يافته و مصرف برق در تمامي بخشها سير صعودي داشته است بطوريكه انرژي برق مصرفي كشور طي 30سال، بيش از 48 برابر گرديده است.
انرژي الكتريكي با صرف هزينه اي هنگفت، از تبديل انواع مختلف انرژي هـاي اوليه نظيـر سوخت هاي فسيلي، انرژي پتانسيل آب، انرژي هسته اي و ... بدست مي آيد، لذا از ويژگيهاي صنعت برق، نياز به سرمايه گذاري كلان است.
به عنوان مثال براي تامين برق يك لامپ 100 وات معمولي، سرمايه گذاري سنگيني بالغ بر 140دلار به علاوه 28000ريال نياز است و در صورت مهيا بودن تمامي امكانات، جهت احداث يك نيروگاه بين 3 تا 8 سال زمان لازم است.
چون درآمد حاصل از فروش برق تنها بخشي از هزينه هاي سرمايه گذاري صنعت برق را تامين مي كند، از اينرو اين صنعت شديدا متكي يه درآمدهاي عمومي است و با توجه به لزوم صرفه جويي در مصرف منابع ارزي، اين صنعت بدون دستيابي به الگوي مناسب در مصرف برق بصورت راه حلي استراتژيك مطرح مي گردد.
مديريـت مصـرف برق شامـل مجموعه اي از فعاليتهاي به پيوسته بين صنعت برق و مشتركين آن به منظور بهينه سازي و منطقي كردن مصرف برق است تا بتوان با كارآيي بيشتر و هزينه كمتر به مطلوبيت بهينه اي در زمينه مصرف برق دست يافت، بدين ترتيب هم عرضه كننده و هم مصرف كننده برق به سود بيشتري دست خواهند يافت.
در اثر مديريت مصرف برق، با استفاده بهينه از انرژي الكتريكي، افزايش توليد و توسعه سطح رفاه جامعه حاصل خواهد شد.
●ساعات اوج مصرف چگونه بوجود مي آيد:
در ايران طي ساعـات اوليه شـب، وسـايل روشنايي و برخي از لوازم الكتريكي ديگر به مدار وصل مي شوند.
چون بار اين گونه مصـارف بيش از بار مصرف كنندگاني مانند صنايع يك نوبته، ادارات و ... است كه از مدار خارج شده اند، لذا بار مصرفي شبكه برق به حداكثر مقدار خود مي رسد (ساعات اوج مصرف).
در ايران طي سال همواره از حوالي غروب آفتاب به مدت 4 ساعت به عنوان ساعات اوج مصرف در نظر گرفته مي شود.
مديريت مصرف سعي در كاهش اين قله بار و تعديل آن دارد كه در مواردي با رهنمودهاي فرهنگي و ايجاد تغييرات ساده در چگونگي مصرف برق قابل اجرا است.
●چگونه از برق بهترين استفاده را ببريم :
به منظـور مهـار كردن و مصرف بهينه بـرق در خـانه، ابتدا خوب اسـت با مفـهوم كيـلو وات ساعت بيشتر آشنا شويم.
يك كيلو وات ساعت kwh )، واحد انرژي الكتريكي است كه ارقام كنتورها بر اساس آن تنظيم گرديده است.
هر وسيله برقي داراي يك توان الكتريكي (بر حسب وات ) است، كه با توجه به طول مدت استفاده از آن وسيله، انرژي مصرفي برحسب كيلو وات ساعت مشخص مي گردد. يك كيلو واتساعت معادل است با :
در 10 ساعت مصرف لامپ معمولي 100وات
در20ساعت مصرف لامپ فلورسنت بلند(مهتابي)
در 50ساعت مصرف لامپ كم مصرف
در 24ساعت مصرف يخچال معمولي
در 12ساعت مصرف فريزر بزرگ
در 1ساعت مصرف جارو برقي
در 8ساعت مصرف تلويزيون رنگي 20 اينچ
در 30ساعت مصرف راديو ضبط
در نيم ساعت مصرف لامبخاري برقي فن دار
در 2ساعت مصرف سشوار دستي
در 12ساعت مصرف پنكه
در 2ساعت مصرف كولر آبي
در 1 ساعت مصرف كولر گازي
در 4 ساعت مصرف دريل برقي
●دستورالعملهاي كلي
1- 1 خوب است نسبت به ميزان مصرف برق خود حساس بوده، ارقام كنتور برق را با ارقام موجود در قبض ها كنترل كنيم و براي خود هدف بلند مدتي در جهت كاهش تدريجي مصرف برق در نظر گرفته، سعي كنيم با كاهش مصرف برق در هزينه هاي خود صرفه جويي نماييم.
1- 2 لازم است فرزندان راهنمايي شوند كه در مصرف برق اسراف نكنند و از آنها خواسته شود كه چراغهاي اضافي را خاموش كنند و وسايل برقي را بيهوده روشن نگذارند.
1-3 سعي شود در خريد لوازم برقي، ميزان نياز در نظـر گرفته شود و از خريد وسايـل
بزرگ و پر مصرف خودداري گردد.
1-4 هنگام خريد لوازم برقي به ميزان مصرف برق آنها، كه معمولا بر روي برچسبهايي نوشته شده، دقت كنيد و وسايلي را انتخاب كنيد كه ضمن مصرف كمتر برق،داراي بازدهي بالايي هستند.
1-5چون توليد برق در ساعات اوج مصرف هزينه بيشتري در بر خواهد داشت، سعي كنيد با كاهش مصرف خود در اين ساعات به صنعت برق در تامين برق مطمئن و كاستن از ميزان خاموشيها كمك نماييد.
1-6سعي شود از بخاري برقي، اجاق برقي، آبگرمكن برقي و نظاير آن تا حد امكان استفاده نگردد.
1-7 تاسيسات ساختمان خود را حداقل هر شش ماه يكبار بوسيله اشخاص كاردان مورد رسيدگي قرار دهيد تا از سالم بودن عايقها، مشعلها، پمپها، رله ها، و ... مطمئن شويد.
1-8سعي شود تا حد امكان از اتو، ماشين لباسشويي، جارو برقي و ساير لوازم پر مصرف در ساعات اوج مصرف استفاده نگردد.
2- روشنايي :
2-1از لحاظ علمي استفاده از نور طبيعي بر سلامت روحي و رواني افراد خانواده ميافزايد، لذا سعي شود كه در روز از نور طبيعي، حداكثر استفاده بعمل آيد.
2-2 در رنگ آميزي ديوارهــا، سقف، پنجره ها و درها از رنگ روشن استفاده شود، تا ميزان بازتاب نور افزايش يابد.
2-3 سعي شود از مبلها و پرده هايي با رنگ روشن بمنظور افزايش بهره نوري استفاده گردد.
بديهي است استفاده از رنگهاي روشن در محيط زندگي علاوه بر افزايش بهره نوري، بر شـادابي و تندرسـتي افراد خانواده نيز مي افزايد.
2-4لامپهاي رشته اي با گذشت حدود يكهزار ساعت استفاده، افت شديد نوري خواهند داشت، لذا نبايد منتظر باشيم تا با سوختن لامپ، آنرا تعويض نمائيم، بلكه به طور معمول بايد پس از گذشت هر شش ماه استفاده بدليل كاهش شديد نور، لامپها تعويض شوند.
2-5 گرد و خاك موجود در محيط از ميزان بهـره نـوري لامـپها ميكاهد و آنها را كـدر مي سازد.
تميز كردن منظم لامپها سبب مي گردد تا نور بهتري در محيط زندگي ما وجود داشته باشد.
2-6 در صورت امكان، استفاده از لامپهاي فلورسنت به ويژه در راهرو، زيرزمين، حياط، گاراژ و آشپزخانه، در اولويت قرار گيرد. |
فرستنده:سروش
1392/12/19
|
توصيههاي پليس فتا در آستانه تعطيلات نوروزي
با توجه به نزديک شدن تعطيلات نوروزي، گفت: لازم است شهروندان قبل از اعزام به سفر، به توصيه هاي پليس توجه کرده و آن را مد نظر قرار دهند.
وي با اشاره به رد هرگونه درخواست از بلوتوثهاي ناشناس در مکانهاي عمومي، بيان کرد: شهروندان از قرار دادن تصاوير و فايل ها خصوصي بر روي دستگاههاي الکترونيکي قابل حمل نظير موبايل و لپتاپ پرهيز کنند تا مورد سوءاستفاده قرار نگيرند.
وي افزود: شهروندان در هنگام مکالمه با تلفن همراه در مکانهاي عمومي، از بيان اطلاعات مهم مالي و شخصي خود پرهيز کنند.
رييس پليس فتا استان در زمينه استفاده از دستگاههاي خودپرداز، به شهروندان توصيه کرد: قبل از شروع کار با دستگاه ATM، کيبورد و دهانه ورود کارت را بررسي کنند تا دستگاه عابر بانک مورد دستکاري و سوء استفاده قرار نگرفته باشد |
فرستنده:سروش
1392/12/18
|
چگونه مصرف بنزين خودرو را کاهش دهيم ؟
با توجه به بنزين سهميه اي در کارت هاي سوخت و مسلما ناکافي بودن اين مقدار براي خيلي از هموطنان و خريد ناگزير بنزين؟00؟توماني؛ آگاهي از راههايي جهت کاهش مصرف سوخت خودرو براي رانندگان عزيز تا حدي ميتواند مفيد باشد تا هم در ميزان مصرفي بنزين صرفهجويي شود و هم هزينه هاي مصرف سوخت خودرو کاهش يابد. چراکه مي توان با بهبود بعضي روش ها، تغيير رفتارهايي را بوجود آورد که حتي الامکان تا اندازه اي صرفه جويي قابل توجهي حاصل شود. براي يافتن راههاي صرفهجويي در مصرف سوخت ابتدا بايد موثرترين عوامل بر مصرف سوخت را شناسايي کرد. اين عوامل شامل عوامل محيطي، نحوه رانندگي، خودرو و موتور خودرو ميباشد.
1. عوامل محيطي: تأثير عوامل محيطي بر مصرف سوخت اجتنابناپذير است مانند دماي هوا - درصد بصورت هوا درصد گازهاي موجود در هوا و ارتفاع از سطح دريا (فشار هوا)
2. نحوه رانندگي : اين مورد در مصرف سوخت خودرو بسيار مؤثر بوده و گاه تا 30 درصد اختلاف بين مصرف سوخت در بهترين و بدترين نحوه رانندگي مشاهده ميشود. توجه به ترافيک و برنامهريزي جهت انتخاب مسير صحيح و دوري از ترافيک و خيابانهاي شلوغ - شروع حرکت با شتابگيري کم و رانندگي ملايم و پرهيز از هيجان و رانندگي با سرعت مناسب استفاده صحيح از کلاچ و دنده مناسب در هر سرعت و انتخاب دور موتور صحيح رانندگي يا سرعت کم دور موتور پايين.
به اين مسئله توجه داشته باشيد : مطالعه نمودار قدرت - گشتاور - مصرف سوخت و دور موتور ميتواند به انتخاب صحيح دور موتور بسته به شرايط خودرو کمک کند مسئلهاي که متأسفانه در ايران به هيچوجه مورد توجه نيست و بهتر است بگوييم اکثر مهندسان مکانيک هم از آن بياطلاعند چه رسد به عامه مردم. در نمودار قدرت - گشتاور - مصرف سوخت و در موتور يک موتور نقاط ماکزيمم و مينيمم قدرت و گشتاور و مصرف سوخت با توجه به دور موتور مشخص شده است به طور مثال در جايي که گشتاور بيشترين مقدار است مصرف سوخت در مينيمم قرار دارد که در غالب موتورهاي بنزيني خودروها در محدوده مياني دور موتور (بين RPM2500 تا RPM3500) قرار دارد يعني مثلاً اگر حداکثر گشتاور موتوري در دور RPM3000 باشد مصرف سوخت اين موتور در اين دور از مصرف سوخت آن موتور در ديگر دورها پايينتر ميباشد با توجه به اين مسئله راننده ميتواند با سرعت مناسبي و انتخاب دندهي صحيحتر هم در مصرف سوخت صرفهجويي کند و هم به موتور کمتر فشار وارد نمايد و خرابي آن را کمتر کند و همچنين با نگهداري دور موتور در اين محدوده حداقل تعويض دنده و امکان شتابگيري بهتر را فراهم کند. رانندگي توأم با هيجان و بالا بردن دور موتور تا مرز مجاز و فراتر از آن علاوه بر افزايش قابل توجه در مصرف سوخت عمر موتور را کاهش داده و خرابي آنرا زياد ميکند.
3. خودرو: تنظيم به موقع باد لاستيکها و استفاده از لاستيکهاي مناسب و عدم استفاده از لاستيکهايي با عرض زياد و همچنين استفاده از رينگ هاي سبک وزن ميتواند در مصرف سوخت خودرو مفيد باشد تنظيم باد چرخها هر ماه و به محض تغيير فصل و تغييرات قابل توجه دماي هوا و تعويض لاستيکهاي صاف با لاستيک نو البته استفاده از لاستيکهاي با عرض و طول و ضخامت مناسب خودرو به توصيه سازنده نيز در مصرف سوخت تأثيرگذار ميباشد. لاستيکهاي عريض بدليل افزايش مقاومت در مقابل باد خودرو و مصرف سوخت را بالا ميبرند.
استفاده از باربند سقف خودرو و خارج کردن باربند در مواقعي که نياز به استفاده از آن نيست. عدم استفاده از بارگيرها و قلابها و قطعات تزييني که موجب افزايش مقاومت در مقابل باد ميشوند، بستن پنجرهها در مواقعي که نياز نيست و استفاده از کولر در مواقع مورد نياز در مصرف سوخت مؤثر هستند. همچنين تنظيم به موقع فرمان و بازديد سيستم تعليق و عدم حمل بارهاي غيرضروري بدليل کاهش وزن خودرو نيز توصيه ميشود.
4. موتور خودرو:
1) تعويض به موقع صافي هوا يا تميز کردن آن با فشار باد
2) تنظيم موتور، دلکو و کاربراتور
3) تميز کردن و فيلرگيري شمعها و تعويض بموقع آنها و استفاده از شمعهاي با کيفيت بالا و مناسب هر موتور به توصيه سازنده و همچنين تعويض به موقع فيلتر بنزين و تميز کردن و سرويس کاربراتور.
4) استفاده از روغن موتور مناسب و تعويض به موقع آن و همچنين تعويض به موقع فيلتر روغن و استفاده از مکملهاي روغن و بنزين ميتواند به صرفهجويي در مصرف بنزين و کاهش آلودگي توليد موتور و همچنين کاهش خرابي و هزينههاي تعمير و نگهداري موتور کمک کند.
ديگر اينکه :
بازديدهاي منظم سرويس خودرو، عامل تاثير گذار در مصرف سوخت است ضمن اين که فشار باد تايرها بايد حداقل هر ماه يک بار کنترل شود چرا که در صورت فشار باد خيلي پايين مصرف سوخت بالا ميرود و بر اثر مقامت بر حرکت ساييدگي تاير نيز افزايش يافته و فرمان پذيري خودرو تحت تاثير منفي قرار ميگيرد.
:: بار اضافي ممنوع !
بار اضافه درون صندوق بار بشدت مصرف سوخت و پايداري خودرو را تحت تاثير قرار ميدهد. بنابراين بايد از حمل بار اضافي در خودرو خودداري کرد حتي نصب باربند يا چوب اسکي به دليل اين که ضريب آيروديناميکي خودرو را کاهش ميدهد، مصرف سوخت را بالا ميبرد.
:: کاهش استفاده از وسايل برقي اتومبيل
گرم کن شيشه عقب، مه شکن، برف پاک کن و فن بخاري به مقدار زيادي الکتريسيته براي کارکردن نياز دارد و مصرف زياد، مصرف سوخت را افزايش ميدهد.
:: استفاده کمتر از کولر اتومبيل
گرچه هواي تابستان گرم و خنکاي کولر در خودرو دلچسب است، اما روشن کردن کولر تاثير زيادي در مصرف بالاي موتور دارد (20 درصد)، بنابراين در صورتي که هواي بيرون مناسب است از دريچه هاي هوا بهره گيريد. ضمنا استفاده از کولر خودرو در سرازيري ها باعث کاهش مصرف بنزين و پائين آمدن استهلاک هم ميشود.
:: نحوه رانندگي صحيح
متاسفانه برخي رفتارهاي نادرست در نحوه رانندگي، ناخواسته مصرف بنزين را افزايش ميدهد. نبايد سعي کرد خودرو را در حالت توقف يا دور خيلي بالا گرم کنيم ضمن اين که تغيير دنده در جاده و ترافيک نيز در اين باره موثر است بايد به محض اينکه شرايط ترافيک و جاده مطلوب بود به دنده هاي بالاتر رفت. استفاده از دنده هاي پايين براي بالا بردن شتاب بشدت مصرف سوخت را بالا ميبرد همچنين استفاده نادرست از دنده بالا مصرف سوخت و آلودگي را افزايش داده و باعث سايش و ترکيدن موتور ميشود.
:: استفاده بموقع از سرعت هاي بالا
مصرف سوخت در سرعتهاي بالا به طور قابل ملاحظه اي افزايش مي يابد. به عنوان مثال وقتي از سرعت 90 به 120 شتاب ميگيريد مصرف سوخت حدود 30 درصد افزايش پيدا ميکند سرعت بايد تا جايي که امکان دارد يکدست و از ترمزگيري و شتاب گيري غير ضروري اجتناب شود که هر دو مورد مصرف سوخت و آلودگي را بالا ميبرد. لازم است يک شيوه رانندگي يکنواخت با امکان مانور پذيري مناسب به جهت اجتناب از خطرات قريب الوقوع و رعايت فاصله مناسب از خودرو جلويي جهت پرهيز از ترمزهاي شديد به کار گرفته شود.
:: شتاب گيري
بطور کلي شتاب گيري بشدت دور موتور را بالا ميرود و بشکل قابل ملاحظه اي مصرف سوخت و آلودگي را افزايش ميدهد شتابگيري بايد بتدريج صورت گرفته و از مقدار ماکزيمم گشتاور بالا نرود.
روشن کردن متناوب موتور نيز در شرايط استارت سرد امکان کارکرد موتور در بهترين دماي کاري را بالا برده (از 15 تا 30 درصد در داخل شهر) و توليد گازهاي سمي ميکند.
کم و زياد کردن سرعت خودرو در جاده ها يا تلاش براي پرکردن فاصله هاي کوتاه بين خودروها در ترافيک هاي سنگين بشدت سوخت را هدر ميدهد.
تعيين سرعت مجاز صرفآ براي حفظ ايمني سرنشينان خودرو ها نيست بلکه مساله صرفه جويي در سوخت هم در نظر گرفته شده است.
براي مصرف حداقل سوخت در جاده ها سرعت خودرو بايد 85 تا 100 کيلومتر در ساعت باشد.
جداي تمام مسائلي که به آنها اشاره شد و شايد با رعايت تمام آنها در حد 20 درصد کاهش مصرف سوخت را به دنبال داشته باشد، از آنجا که مصرف سوخت خودرو تابع مقدار مسافت و روش رانندگي است، نکته اصلي در صرفه جويي تغيير فرهنگ ترافيکي شهروندان، پرهيز از سفرهاي درون شهري غير ضروري و جايگزيني استفاده از وسائط نقليه عمومي بجاي رفت و آمد در سطح شهر و استفاده از اينترنت و خدمات الکترونيکي براي انجام امور بانکي و گاها اداري مي باشد.
توصيه هاي مختصر
1. کنترل و تنظيم باد لاستيک خودرو
2. کنترل بار صندوق عقب
3. بازديد منظم موتور و سرويس خودرو
4. استفاده کمتر از گرم کن شيشه عقب، برف پاکن و بخاري
5. استفاده صحيح از دنده هاي بالا
6. استفاده کمتر از کولر
7. گرم نکردن خودرو در صبح هاي زمستان
8. رعايت سرعت مجاز بين 85 تا 100 کيلومتر
9. ترمز گيري و شتاب گيري در صورت ضرورت. گاز و ترمز هاي شديد و رانندگي با عجله ميتواند مصرف سوخت خودرو را تا دو برابر افزايش دهد!
10. رعايت فاصله از ديگر خودروها براي جلوگيري از ترمز ناگهاني
11. جلوگيري از کم و زياد کردن سرعت به صورت مداوم
12. خاموش کردن موتور خودرو هنگام توقف هاي طولاني خصوصا در چراغ قرمز هاي بالاي 60 ثانيه
13. تعويض بموقع فيلتر هواي کثيف يا حتي الامکان تميز نمودن آن
چگونه و چه زماني بنزين بزنيم؟
اطّلاعاتي که در ذيل ذکر ميشود راهکارهايي مفيد براي کاهش هزينه هاي مصرف سوخت اتومبيل يا بهتر بگويم، استفاده بيشتر و بهتر از بنزيني که هر بار براي خودروتان خريداري مينماييد است که با توجه به موارد زير حتما اين صرفه جويي براي شما محسوس خواهد بود.
:: سعي کنيد صبح زود بنزين بزنيد
فقط صبح زود که حرارت زير زمين هنوز در پايينترين حدّ قرار دارد بنزين بزنيد. به خاطر داشته باشيد که در تمام پمپبنزينها مخزن سوخت در زير زمين قرار دارد. هرچه زمين سردتر باشد، بنزين غليظتر و متراکمتر است. وقتي هوا گرم ميشود، بنزين منبسط تر ميگردد. بنابراين، خريد بنزين در بعدازظهر و حتّي شب که هنوز هوا کاملاً سرد نشده و بر بنزين اثر نگذاشته، سبب ميشود که يک ليتر شما واقعاً يک ليتر نباشد. در صنعت نفت، گرانش معيّن و حرارت بنزين، گازوئيل و سوخت هواپيما، اتانول و ساير محصولات نفتي نقشي مهم ايفا ميکند و هر درجه حرارت که افزايش يابد منفعت زيادي نصيب اين صنعت ميکند با توجه به اينکه جايگاههاي سوخت داراي دستگاه جبران حرارت در پمپهايشان نيستند.
:: هيچوقت دستگيره نازل را تا انتها فشار ندهيد
وقتي مشغول بنزين زدن هستيد، دستگيره نازل را تا آخر فشار ندهيد. اگر نگاه کنيد ميبينيد نازل ها داراي سه درجه هستند: کُند، متوسّط و تند. در حالت کُند ميزان تبخير را که در اثر پمپ شدن بنزين حاصل ميشود به حدّاقلّ ميرسانيد. همه ي شيلنگها داراي محلّ بازگشت بخار هستند. اگر سريع بنزين بزنيد، مايع ديگري که وارد مخزن بنزين شما شده بخار ميشود. اين بخار مکيده شده وارد مخزن زيرزميني ميشود به طوري که وقتي شما بنزين ميزنيد، در واقع به آن ميزان که دستگاه نشان ميدهد بنزين نزدهايد.
:: قبل از خالي شدن محتويات باک، سعي کنيد بنزين بزنيد
يکي از مهمترين نکات براي بنزين زدن اين است که وقتي باک اتومبيل نصفه است بنزين بزنيد. دليل آن اين است که، هرچه بنزين بيشتري داخل باک باشد، هواي کمتري فضاي خالي آن را اشغال ميکند. بنزين به مراتب سريعتر از آنچه که تصوّر ميکنيد تبخير ميشود. مخازن ذخيره ي بنزين داراي سقف داخلي شناور هستند. اين سقف به عنوان نقطه ي صفر بين بنزين و جوّ عمل ميکند تا تبخير را به حدّاقل برساند. برخلاف جايگاههاي بنزين، اينجا که من کار ميکنم، هر تانکري که ما بارگيري ميکنيم داراي دستگاه جبران حرارت است تا هر گالن عملاً به ميزان يک گالن باشد.
:: زماني که تانکر بنزين در جايگاه در حال تخليه است، اقدام به سوختگيري نکنيد
نکته ي ديگر اينکه اگر تانکر بنزين در حال تخليه به مخزن بنزين در محل پمپ بنزين باشد و شما هم در جايگاه سوخت باشيد، در آن هنگام اقدام به سوختگيري اتومبيلتان نکنيد. به احتمال زياد بنزيني که تخليه ميشود سبب ميگردد که بنزين داخل مخزن به هم بخورد و آنچه از آشغال و آلودگي که معمولاً تهنشين ميشود، بالا بيايد و قسمتي از آن نصيب اتومبيل شما شود.
|
فرستنده:سید شعبانعلی میرغیاثی
1392/12/11
|
***نصوح مردی که درحمام زنانه کارمیکرد***
نصوح، مردی که در حمام زنانه کار می کرد آیا داستان مردی که در حمام زنانه کار می کرد را شنیده اید؟... مردی که سالیان سال همه را فریب داده بود نصوح نام داشت. نصوح مردى بود شبیه زنها ،صدایش نازک بود صورتش مو نداشت و اندامی زنانه داشت او مردی شهوتران بود با سوء استفاده از وضع ظاهرش در حمام زنانه کار مى کرد و کسى از وضع او خبر نداشت او از این راه هم امرارمعاش می کرد هم ارضای شهوت. گرچه چندین بار به حکم وجدان توبه کرده بود اما هر بار توبه اش را می شکست. او دلاک و کیسه کش حمام زنانه بود. آوازه تمیزکارى و زرنگى او به گوش همه رسیده و زنان و دختران و رجال دولت و اعیان و اشراف دوست داشتند که وى آنها را دلاکى کند و از او قبلاً وقت مى گرفتند تا روزى در کاخ شاه صحبت از او به میان آمد. دختر شاه به حمام رفت و مشغول استحمام شد. از قضا گوهر گرانبهاى دختر پادشاه در آن حمام مفقود گشت ، از این حادثه دختر پادشاه در غضب شد و دستور داد که همه کارگران را تفتیش کنند تا شاید آن گوهر ارزنده پیدا شود. کارگران را یکى بعد از دیگرى گشتند تا اینکه نوبت به نصوح رسید او از ترس رسوایى ، حاضر نـشد که وى را تفتیش کنند، لذا به هر طرفى که مى رفتند تا دستگیرش کنند، او به طرف دیگر فرار مى کرد و این عمل او سوء ظن دزدى را در مورد او تقویت مى کرد و لذا مأمورین براى دستگیرى او بیشتر سعى مى کردند. نصوح هم تنها راه نجات را در این دید که خود را در میان خزینه حمام پنهان کند، ناچار به داخل خزینه رفته و همین که دید مأمورین براى گرفتن او به خزینه آمدند و دیگر کارش از کار گذشته و الان است که رسوا شود به خداى تعالى متوجه شد و از روى اخلاص توبه کرد در حالی که بدنش مثل بید میلرزید با تمام وجود و با دلی شکسته گفت: خداوندا گرچه بارها توبهام بشکستم، اما تو را به مقام ستاری ات این بار نیز فعل قبیحم بپوشان تا زین پس گرد هیچ گناهی نگردم و از خدا خواست که از این غم و رسوایى نجاتش دهد. نصوح از ته دل توبه واقعی نمود ناگهان از بیرون حمام آوازى بلند شد که دست از این بیچاره بردارید که گوهر پیدا شد. پس از او دست برداشتند و نصوح خسته و نالان شکر خدا به جا آورده و از خدمت دختر شاه مرخص شد و به خانه خود رفت. او عنایت پرودگار را مشاهده کرد. این بود که بر توبه اش ثابت قدم ماند و فوراً از آن کار کناره گرفت. چند روزی از غیبت او در حمام سپری نشده بود که دختر شاه او را به کار در حمام زنانه دعوت کرد، ولی نصوح جواب داد که دستم علیل شده و قادر به دلاکی و مشت و مال نیستم، و دیگر هم نرفت. هر مقدار مالى که از راه گناه کسب کرده بود در راه خدا به فقرا داد و چون زنان شهر از او دست بردار نبودند، دیگر نمى توانست در آن شهر بماند و از طرفى نمى توانست راز خودش را به کسى اظهار کند، ناچار از شهر خارج و در کوهى که در چند فرسنگی آن شهر بود، سکونت اختیار نمود و به عبادت خدا مشغول گردید. شبی در خواب دید که کسی به او می گوید:"ای نصوح! تو چگونه توبه کرده اى و حال آنکه گوشت و پوست تو از فعل حرام روئیده شده است؟ تو باید چنان توبه کنى که گوشتهاى حرام از بدنت بریزد.» همین که از خواب بیدار شد با خودش قرار گذاشت که سنگ هاى سنگین حمل کند تا گوشت هاى حرام تنش را آب کند. نصوح این برنامه را مرتب عمل مى کرد تا در یکى از روزها همانطورى که مشغول به کار بود، چشمش به میشى افتاد که در آن کوه چرا می کرد. از این امر به فکر فرو رفت که این میش از کجا آمده و از کیست؟ عاقبت با خود اندیشید که این میش قطعاً از شبانى فرار کرده و به اینجا آمده است، بایستى من از آن نگهدارى کنم تا صاحبش پیدا شود . لذا آن میش را گرفت و نگهدارى نمود خلاصه میش زاد ولد کرد و نصوح از شیر آن بهره مند مى شد تا سرانجام کاروانى که راه را گم کرده بود و مردمش از تشنگى مشرف به هلاکت بودند عبورشان به آنجا افتاد، همین که نصوح را دیدند از او آب خواستند و او به جاى آب به آنها شیر مى داد به طورى که همگى سیر شده و راه شهر را از او پرسیدند. وى راهى نزدیک را به آنها نشان داده و آنها موقع حرکت هر کدام به نصوح احسانى کردند و او در آنجا قلعه اى بنا کرده و چاه آبى حفر نمود و کم کم در آنجا منازلى ساخته و شهرکى بنا نمود و مردم از هر جا به آنجا آمده و در آن محل سکونت اختیار کردند، همگى به چشم بزرگى به او مى نگریستند. رفته رفته، آوازه خوبى و حسن تدبیر او به گوش پادشاه آن عصر رسید که پدر آن دختر بود. از شنیدن این خبر مشتاق دیدار او شده، دستور داد تا وى را از طرف او به دربار دعوت کنند. همین که دعوت شاه به نصوح رسید، نپذیرفت و گفت: من کارى و نیازى به دربار شاه ندارم و از رفتن نزد سلطان عذر خواست. مامورین چون این سخن را به شاه رساندند شاه بسیار تعجب کرد و اظهار داشت حال که او نزد ما نمی آید ما مى رویم او را ببینیم.پس با درباریانش به سوى نصوح حرکت کرد، همین که به آن محل رسید به عزرائیل امر شد که جان پادشاه را بگیرد، پس پادشاه در آنجا سکته کرد و نصوح چون خبردار شد که شاه براى ملاقات و دیدار او آمده بود، در مراسم تشییع او شرکت و آنجا ماند تا او را به خاک سپردند و چون پادشاه پسرى نداشت، ارکان دولت مصلحت دیدند که نصوح را به تخت سلطنت بنشانند. چنان کردند و نصوح چون به پادشاهى رسید، بساط عدالت را در تمام قلمرو مملکتش گسترانیده و بعد با همان دختر پادشاه که ذکرش رفت، ازدواج کرد و چون شب زفاف و عروسى رسید، در بارگاهش نشسته بود که ناگهان شخصى بر او وارد شد و گفت چند سال قبل، میش من گم شده بود و اکنون آن را نزد تو یافته ام، مالم را به من برگردان. نصوح گفت : درست است و دستور داد تا میش را به او بدهند، گفت چون میش مرا نگهبانى کرده اى هرچه از منافع آن استفاده کرده اى، بر تو حلال ولى باید آنچه مانده با من نصف کنى. گفت: درست است و دستور داد تا تمام اموال منقول و غیر منقول را با او نصف کنند.آن شخص گفت: بدان اى نصوح، نه من شبانم و نه آن میش است بلکه ما دو فرشته براى آزمایش تو آمده ایم. تمام این ملک و نعمت اجر توبه راستین و صادقانه ات بود که بر تو حلال و گوارا باد، و از نظر غایب شدند..
|
فرستنده:سروش
1392/12/07
|
چگونه انتقاد کنيم تا تاثير گذار باشد؟
در اينجا آگاهي از شيوه هاي انتقاد و ايراد گرفتن ضروري به نظر مي آيد زيرا در بسياري از موارد ناآگاهي از اين شيوه ها باعث سوئ تفاهم ودر نهايت منجر به بحث وجدل بيهوده، نارضايتي و کينه ونفرت مي شود
توانايي بر اين کار نيازمند مهارت خاصي است که بتوانيم فرد را متوجه اشتباهش نماييم بدون آنکه او را ناراحت کنيم در غير اين صورت وقتي کسي از ما انتقاد ميکند آزرده ميشويم وقتي هم که قصد داريم از کسي انتقاد کنيم از ترس اينکه طرف مقابل از ما ازرده شود از انتقاد کردن وحتي امربه معروف و نهي از منکر منصرف ميشويم در حاليکه پيشرفت هر انساني در سايه نقد شدن ونقد کردن و بقا و ثبات زندگي اجتماعي با امر به معروف و نهي از منکر است.
کلمه انتقاد از ريشه نقد کردن و در فارسي معادل آشکار و پديدار کردن است. در اصطلاح اين کلمه چندين کاربرد دارد. معناي مشهور و متداول آن در بين عامه مردم ايراد و اشکال گرفتن به گفتار و رفتار ديگران. مردم معمولاً تمايل دارند انتقاد را به شكل منفي به كار برند و تعبير و تفسير كنند و يا به دليل منفي بودنش از انتقاد كردن خود داري نمايند. اگر چند نفر را به طور اتفاقي انتخاب كنيد و از آنان بپرسيد «معني انتقاد چيست؟» به احتمال زياد خواهند گفت: «انتقاد اظهار نظري است مخرب، تحقيركننده يا خصومتآميز كه هدفش عيبجويي است. در انتقادهاي متداول، انتقاد كننده معمولاً به شكلي غيرمنصفانه فقط روي نقاط ضعف انگشت ميگذارد.
اما در معناي علمي انتقاد، يعني آشکار کردن و بازگو کردن زوايا و نکات مهم در يک سخن يا نوشتار يا رفتار. به تعبير ديگر انتقاد عبارت است از انتقال اطلاعات به ديگران به نحوي كه افراد مورد انتقاد بتوانند آن را در جهت مصالح خود به كار برند و يا انتقاد وسيله اي است براي تشويق و افزايش رشد فردي و روابط اجتماعي.
آنچه که معمولاً ازکلمه انتقاد کردن رايج است، بيشتر به معناي نقاط ضعف و عيب يک موضوع را بيان کردن است. به طور کلي نويسندگان و اهل قلم نقد و انتقاد را به سه صورت تعبير کرده اند:
1- بيان نقاط قوت، خوب و زيباي يک موضوع و نپرداختن به اشکالات و معايب آن
2- بيان نقاط ضعف، بد و زشت يک موضوع بدون پرداختن به محاسن و جنبههاي مثبت آن
3- بيان نقاط قوت و ضعف يک موضوع به قصد اصلاح اشکالات و معايب آن
مهمترين هدف در نقد و انتقاد اصلاح کردن است ، انتقاد زماني ارزش دارد که بوسيله آن بتوانيم گفتار و رفتار کسي را اصلاح کنيم. انتقاد شنيدن ذاتاً تلخ و گزنده است و مانند داروي تلخي است که به مذاق شخص ناگوار و از طرف ديگر لازم و ضروري است. از زاويه ديگر انتقاد کردن آسان و انتقاد شنيدن سخت است، ولي اگر دقت کنيم انتقاد صحيح کردن نيز سخت است و نياز به مهارتهاي خاصي دارد که اگر افراد اين مهارتها را ندانند، عملاً انتقاد آنها نه تنها اثر سازنده ندارد، بلکه باعث موضع گرفتن، کينه و دشمني بين افراد ميشود.
بخش زيادي از کدورتها و نارضايتي بين افراد خانواده، دوستان، همکاران و همسايگان ناشي از ايراد و انتقادي است که از يکديگر ميگيرند، در حالي که اگر افراد شيوه درست انتقاد و ايراد گرفتن را بدانند، اين کدورتها و دشمنيها بوجود نميآيد. اگر بپذيريم شنيدن انتقاد مانند خوردن داروي تلخ است، آنگاه بايد همان کاري را کرد که داروسازان ميکنند، داروسازان داروهاي تلخ را در لايهاي از مواد شيرين قرار ميدهند تا تلخي آن کمتر در کام بيمار ريخته شده و اثرگذار شود. |
فرستنده:سروش
1392/12/07
|
تاير نو در جلو يا عقب خودرو؟
براي همه شما ماشين داران عزيز مواقعي پيش آمده كه خواسته ايد يك جفت تاير اتومبيل خود را عوض كنيد. سوالي كه پيش مي آيد اين است، تايرهاي نو را بايد كجاي خودرو قرار داد؟ از هر مكانيك يا پنچرگيري سوال كنيد مطمئناً به شما جواب يكساني خواهد داد: جلو خودرو.
اما اگر كمي در سايتهاي خارجي جستجو كنيد، با پاسخ كاملاً متفاوتي روبرو مي شويد! شايد يكي از دلايل اينكه نرخ تصادفات در كشور ما اينقدر با دنيا متفاوت است همين عدم آگاهي ها باشد.
مقاله زير برگرفته از يكي از سايتهاي خودرو خارجي است:
آيا قراردادن تايرهاي با آج بيشتر در محور جلوي خودروهاي با ديفرانسيل جلو خطرناك است؟
هنگامي كه دو تاير خودرو تعويض مي شوند، تايرهاي نو بايستي در عقب خودرو استفاده شوند.
عمق آج در يك تاير بر زماني كه يك تاير شروع به ليز خوردن روي جاده خيس خواهد كرد موثر است.
واقعيت۱:
آج هاي تايرهاي جلو معمولاً بيشتر از تاير عقب خورده مي شوند
واقعيت۲:
اگر تايرها بعد از هر ۸۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ كيلومتر رانندگي جابجا شوند، آج تايرها تقريباً يكسان خورده خواهد شد.
واقعيت۳:
اكثر مردم جابجايي تاير را در هر ۸۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ كيلومتر رانندگي جابجا نمي¬كنند. بنابراين وقتي به تايرهاي ماشينشان نگاه مي¬كنند، آجهاي تايرهاي جلو از بين رفته درحاليكه تايرهاي عقب هنوز قابل استفاده هستند. لذا معمولاً لازم است كه تايرهاي جلو تعويض شوند.
واقعيت۴:
اگر يك جفت از تايرها آج بيشتري از زوج ديگر داشته باشد، زوج با آج كمتر ، نسبت به زوج ديگر با آب كمتري بر روي جاده شروع به لغزيدن خواهد نمود.
واقعيت ۵:
اگر جفت تايري كه زودتر شروع به لغزيدن در جاده مي¬كنند تايرهاي جلو باشد، كنترل وسيله نقليه ساده¬تر خواهد بود. اول اينكه راننده هنگام شروع سر خوردن، لغزش را در فرمان احساس خواهد نمود، ثانياً واكنش غريزي در برداشتن پا از روي گاز و چرخاندن فرمان در جهت لغزش در بدست آوردن مجدد كنترل موثر خواهد بود. اما اگر تايرهاي عقب خودرو شروع به سر خوردن نمايند، كنترل خودرو به مراتب دشوارتر خواهد بود. تشخيص از كنترل خارج شدن خودرو سخت تر است زيرا در فرمان حس نمي¬شود و روش كنترل خودرو از حالت غيرارادي خارج مي¬شود (بايد در خلاف جهت سر خوردن فرمان را گرداند).
از اين رو كليه سازندگان تاير توصيه مي كنند كه تايرهاي نو يعني تايرهاي با آج بيشتر بايد در عقب خودرو نصب شوند.
اشتباهات:
۱. بسياري از حرفه ايها هنوز بر اين باور هستند كه تايرهاي با آج بيشتر بايد در جلوي يك خودرو با ديفرانسيل جلو قرار بگيرند.
۲. بسياري از حرفه ايها بر اين باورند كه اين مساله بستگي به فصل سال دارد.
۳. بسياري از حرفه ايها از مشتري سوال مي¬كنند كه تمايل وي چيست. شما ميل داريد تايرهاي جديد را كجا نصب كنيم؟
4. بسياري از حرفه ايها به سادگي تاير با آج فرسوده را از چرخ جلو به عقب انتقال مي دهند حتي اگر تايرها قرار نباشد كه با تاير نو تعويض شوند.
5. مسووليت قانوني: اگر يك تصادف ناشي از سرخوردن اتومبيل روي دهد، لازم است كه تايرها توسط يك كارشناس رسمي بررسي شوند و سوابق تعميراتي اتومبيل مورد بازبيني قرار گيرند. اگر تايرهاي نويي خريداري شده اند و در جلوي خودرو نصب شده باشند، بر اين باوريم كه نصب كننده اين تايرها قانوناً مسوول كليه آسيبهاي وارده خواهد بود.
تايرهاي نو بايد در عقب نصب شوند، برخي باورهاي غلط در تعويض تاير كدامند؟
خودروهاي با ديفرانسيل جلو:
اين يك وضعيت گول زننده است، زيرا طبيعي است كه تصور شود كه چرخهايي كه قدرت را منتقل مي-كنند (چرخهاي جلو در خودروهاي با ديفرانسيل جلو) بايستي بهترين تاير را داشته باشند. اين نتيجه-گيري طبيعي غلط بوده و دليل اصلي نصب غلط تايرهاي نو در خودروهاي با ديفرانسيل جلو است.
خودروهاي با دو ديفرانسيل:
قاعده همان است. بهترين تايرها بايد در محور عقب نصب شوند.
تايرهاي يخ شكن:
قاعده در اين حالت تايرهاي با آج سالمتر در محور عقب است. اگر شما تايرهاي يخ شكن براي يك خودرو ديفرانسيل جلو لازم داريد براي اينكه محور جلو عمل كشش را انجام مي¬دهد، لازم است كه هر چهار چرخ را به تاير يخ شكن مجهز كنيد. به توصيه هاي سازندگان در زير مراجعه كنيد.
بستگي به فصل دارد:
اين باور اشتباه با باور نادرست مربوط به خودرو دو ديفرانسيل/تاير يخ شكن مرتبط است. چون بسياري از مردم نگران حركت در شرايط برفي زمستاني هستند، به نظر بحث مربوط به لزوم به بهترين اصطكاك روي محوري كه محرك هست قويترين انگيزه را شامل مي شود. همچنين اگر تايرهايي كه دچار لغزش مي شوند تايرهاي جلو باشند، حتي اگر اين تايرها باشند كه خودرو را به حركت در مي آورند، خطر آن بسيار كمتر از عدم كنترل عقب ماشين است. به اين دليل است كه همه سازندگان تاير مي گويند "بهترين تايرها در محور عقب". اگر لازم است كه روي چرخهاي محرك اصطكاك بيشتر داشته باشيد، چهار تاير نو بخريد.
ريسك تركيدگي تاير: البته تركيدن تاير عقب بر تاير جلو ارجح¬تر است اما اگر قرار باشد تركيدن تاير در سرعت اتوبان روي دهد، عمق آج عامل آن نخواهد بود. عامل آن چيزي مانند يك ميخ، يك چاله يا اشياي ديگر خواهد بود. اگر يك ميخ به داخل تاير فرو رود، مهم نيست كه عمق آج تاير ۴/۳۲ يا ۱۴/۳۲ باشد. به علاوه احتمال وقوع كداميك بيشتر است؟ تركيدن تاير يا رانندگي در باران در خارج شهر؟
گودير:
هنگامي كه يك جفت تاير از همان سايز و ساختار را تعويض مي¬كنيد، توصيه مي¬كنيم كه تايرهاي نو را در محور عقب خودرو استفاده كنيد. www.goodyeartires.com
بريجستون/فايرستون:
از راهنماي تعويض: تايرهاي زمستاني بهتر است كه در هر چهار چرخ استفاده شوند. اگر تايرهاي زمستاني در محور جلوي هر خودرويي نصب شوند، بايد بر روي محور عقب هم نصب شوند. هرگز تايرهاي زمستاني را فقط روي محور جلو نصب نكنيد. اين مساله شامل همه خودروهاي شخصي، كاميونتهاي سبك، خودروهاي ديفرانسيل جلو و خودروهاي دو ديفرانسيل مي¬باشد. www.tiresafety.com
دانلوپ:
وقتي يك جفت تاير از همان نوع و اندازه را بر روي يك خودرو تعويض مي¬كنيد، توصيه مي¬كنيم كه آن را روي محور عقب قرار دهيد. www.dunloptire.com
ميشلن:
جفت تاير نو هميشه بايد در عقب استفاده شود. ويديو را ببينيد. www.michelinman.com
گودريچ:
توصيه مي¬شود كه هر چهار تاير همزمان تعويض شود. اما اگر فقط دو تاير تعويض مي¬شوند، تايرهاي نو بايد در عقب قرار گيرند. تايرهاي نو با آج عميقتر اصطكاك بهتري با جاده برقرار كرده و تخليه آب را در شرايط خيس بهتر انجام مي¬دهند. www.bfgoodrichtires.com
كنتينتال:
تايرهاي يخ¬شكن بايد در هر چهار چرخ استفاده شوند. هيچگاه هنگامي كه تايرهاي جلو از نوع راديال هستند، تايرهاي يخ¬شكن غير راديال را در عقب قرار ندهيد مگر زماني كه وسيله نقليه داراي جفت چرخ در عقب باشد. در خودروهاي با محركه ديفرانسيل جلو، توصيه مي¬شود كه تايرهاي يخ¬شكن يا چهار فصل را بر روي هر چهارچرخ قرار دهيد تا در شرايط زمستاني كنترل مناسب و پايدار داشته باشيد. Continentaltire.custhelp.com
توجه: بدون تايرهايي در محور عقب كه اصطكاكي قابل مقايسه با تايرهاي محور جلو داشته باشند، كنترل خودرو ممكن است دچار اشكالاتي شود. اين مساله مي¬تواند منجر به ازدست رفتن كنترل خودرو شده و موجب جراحات شديد يا مرگ شود.
نصب اشتباه دو تاير، ادعاهاي حقوقي:
تصادفات ناشي از لغزش يكي از مرگبارترين حوادث جاده¬اي محسوب مي¬شود ضمن اينكه ريسك چنين حادثه¬اي با افزايش سرعت به شدت افزايش مي¬يابد. آسيب به ستون فقرات، جراحات مغزي شديد و ساير عوارض منجر به معلوليت در اين حوادث معمول است. همانگونه كه اشاره شد، بسياري از اين موارد به دليل ايرادات يكي از خودروها يا در نظر گرفتن آسيب¬ديده¬ترين طرف تصادف به عنوان مقصر، ناديده گرفته مي¬شوند. بيشتر اين دعاوي به دليل عدم پوشش بيمه¬اي كافي براي تامين هزينه¬هاي سنگين آسيب¬ديدگي ستون فقرات و جراحات مغزي، دنبال نمي¬شوند.
خطا در بررسي دقيق مسايل مربوط به نصب تاير در تصادفات ناشي از لغزش يا سر خوردن خودرو، اشتباه بزرگي محسوب مي¬شود. همانگونه كه در اين صفحات بيان شده، توصيه همه توليدكنندگان بيان كننده لزوم نصب تايرهاي نو در محور عقب خودرو است. اگر تايرهاي نو روي محور جلو نصب شوند، فروشندگان يا نصب¬كنندگان اين تايرها بطور واضحي مقصر حادثه به شمار مي¬روند. واقعيت كاري كه بايد انجام شود آنچنان آشكار است كه دفاع در چنين دعاويي كاملاً سهل خواهد بود.
با وجوديكه جامعه حقوقي به تازگي در حال آشنا شدن با مسووليتهاي كيفري چنين اشكالاتي است، تاكنون چندين رسيدگي قضايي بزرگ عليه نصب¬كنندگان انجام شده است.
چند نمونه جالب
1. دريك پرونده محرمانه در ايالت كاليفرنيا، فرد شاكي كنترل خودرو را در يك چاله آب از دست داد و اين حادثه موجب چپ شدن خودرو شاكي شد. باوجوديكه همه تايرهاي خودرو شاكي آج يكساني داشتند، متهم دو تاير نو را كمي قبل از حادثه به شاكي فروخته و در جلو خودرو نصب كرده بود. اين مساله تخطي از دستورالعمل شركت متهم به شمار آمد. اين پرونده با ۵/۸ ميليون دلار حل و فصل گرديد.
2. در يك پرونده عليه كاستكو و جنرال موتورز كه طرفين با ۱۰ ميليون دلار به توافق رسيدند، كاستكو دو تاير نو ميشلين را در جلو نصب كرده بود و نماينده فروش جنرال موتورز تايرها را قبل از حادثه بازديد كرده بود ولي متوجه نصب اشتباه نشد يا اينكه آگاهي از توصيه توليدكننده نداشت.
3. براي پيروزي در يك دعواي حقوقي، ضروري است كه تايرها درحاليكه خودرو هنوز در دسترس است بررسي شوند بنابراين سرعت عمل ضروري است. اگر تايرهاي نو در جلو خودرو و نه عقب آن نصب شده باشند، يك دعوي حقوقي مطمئن و ساده امكان¬پذير است.
|
فرستنده:سروش
1392/12/05
|
یک شبی مجنون نمازش را شکست ؛
بی وضو در کوچه لیلا نشست ؛
عشق آنشب مست مستش کرده بود ؛
فارغ از جام الستش کرده بود؛
گفت:یا رب از چه خوارم کرده ای ؛
بر صلیب عشق دارم کرده ای ؛
خسته ام زین عشق دل خونم نکن ؛
من که مجنونم تو مجنونم نکن؛
مرد این بازیچه دیگر نیستم ؛
این تو و لیلای تو من نیستم ؛
گفت: ای دیوانه لیلایت منم ؛
در رگت پیدا و پنهانت منم ؛
سالها با جور لیلا ساختی من کنارت بودم و نشناختی...........
|
فرستنده:سروش
1392/12/05
|
برای تو
ببین مرا که چه جاودانه برایت میمیرم
خزان هزار رنگ فاصله ها را به سبزی آمدنت پیوند زدم
چشمانم از سراب حضورت همیشه بارانیست...
|
فرستنده:سروش
1392/12/05
|
شک نکن او با تو هم مانند من بد می کند
ظلم را در حقِّ قلبت ضرب در صد می کند
باورت می لرزد وُ می خواهی از غم بشکنی
هی تماست را بدون پاسخی ... رد می کند
او نمی ماند برایت قصه اش تکراری است
از خودش این را بپرسی پاسخ او " آری " است
عشق را باور ندارد گوش کن تصویر زن !
از حسادت هم نمی گویم فقط دلداری است
شک نکن تاریخ مصرف داری وُ دل می زنی
او نمی فهمد که تو احساس داری وُ زنی
حال زارم را اگر این روزها باور کنی
گریه ات می گیرد و از قصه اش دل می کنی
ما رقیبیم وُ یکی مانند من تنها ترست!
فکر او اینکه کدام از ما دو تا زیبا ترست
عکس تو کابوس غم شد، قصه ات تکرار من
عشق در آغوش او از "هیچ" بی معنا ترست !
|