فرستنده:
احمد صابری
|
چهارشنبه 14 آبان 1393 |
سلام دوستان از غیبتی که داشتم عذر خواهی میکنم :پرسش ـ چنانچه کارفرما مطابق قانون کار اقدام به محاسبه ریز حقوق و مزایای کارگران خود نماید و در پایان هر ماه در قبال پرداخت آن رسید تسویه حساب اخذ نماید آیا به لحاظ قانونی اوراق اخذ شده معتبر خواهد بود؟
پاسخ : چنانچه اوراق تسویه حساب شامل ریز اقلام حقوقی مخدوش نبوده و مقرون به صحت بوده باشد با قانون کار منافاتی نداشته و برای مراجع حل اختلاف معتبر و نافذ خواهد بود . |
فرستنده:
صابري .احمد
|
|
طبق ماده 232 قانون مدنی، شروط مفصله ذیل كه درقراردادها مي آيد باطل است ولی مفسد عقد نیست:
- شرطی که انجام آن غیر مقدور باشد؛
یعنی تحت قدرت طرفین قرارداد نیست و قابلیت انجام شدن ندارد.
- شرطی که درآن نفع و فایده نباشد.
- شرطی که نامشروع باشد:
این شرط دامنه وسیعی دارد؛ اما به طور کلی هر شرطی که خلاف قوانین آمره و احکام فقهی باشد، غیرمشروع محسوب میشود، مثل اینکه دو طرف، در عقد نکاح ذکر کنند که خودبهخود و در هر صورتی زن حق طلاق را دارد. این وکیل دادگستری سپس به معرفی شروطی میپردازد که اگر در عقد بیایند، هم خودشان باطل هستند و هم عقد را باطل میکنند.
# طبق ماده 233 قانون مدنی شروط مفصله ذیل باطل است و موجب بطلان عقد هم میشود:
- شرط خلاف مقتضای عقد؛ منظور این است که طرفین یک قرارداد شرط کنند فلان چیز را فروختم به شرطی که تو هیچگاه حق فروش آن را نداشته باشی. یا این که به ازدواج تو در میآیم در صورتی که هیچگاه زناشویی نداشته باشیم که در این صورت همانطور که گفته شد هم شرط و هم عقد باطل است.
#- شرط مجهولی که جهل به آن موجب جهل به عوضین شود
* مثلا خانهای را بفروشیم و شرط کنیم که هر زمان خواستند پول آن را پرداخت کنند. که زمان پرداخت ثمن در اینجا جزوی از ثمن است. بنابراین به غیر از این مواردی که ذکر شد بقیه شروط صحیح هستند.
**شروط صحیح و انواع آن
## شروط صحیح سه دستهاند. وی با اشاره به ماده 234 قانون مدنی، انواع شرط را به ترتیب زیر نام میبرد:* شرط صفت، *شرط نتیجه و * شرط فعل اثباتا یا نفیا.### شرط صفت عبارت است از شرط راجع به کیفیت یا کمیت مورد معامله؛ مانند این که گاوی را میفروشیم با این شرایط که هلندی باشد.#* شرط نتیجه آن است که تحقق امری در خارج شرط شود. یعنی اثر یک امر حقوقی داخل یک شرط دیگر قرار میگیرد##* شرط فعل آن است که اقدام یا عدم اقدام به فعلی بر یکی از متعاملان یا بر شخص خارجی شرط شود؛ مثلا میگویند پشتبام را به شما میفروشم در صورتی که آن را ایزوگام کنید یا ماشین را به شما میفروشم در صورتی که فرزند مرا هرروز به خانه بیاورید.
نتیجه تخلف از شروط صحیح
### در مورد تخلف از این شرایط نظرات مختلفی وجود دارد. # اگر در شرط صفت تخلف شود، کسی که به نفع او شرط شده است، میتواند عقد را فسخ کند؛ مثلا میگویند پرندهای را میفروشم با این شرط که قفس آن نیز در خانه است مال شما باشد. در صورتی که قفس داخل خانه از بین رفته باشد و نشود از آن استفاده کرد، در این مورد فرد میتواند عقد را فسخ کند. اما در مورد شرط فعل فرد ابتدا باید به دادگاه مراجعه کند و الزام به انجام شرط را بخواهد و حق فسخ را ندارد.
|
فرستنده:
صابري .احمد
|
|
بر اساس بخشنامه شماره 2727/د-20/5/71 سازمان مديريت و برنامهريزي كشور از تاريخ 1/1/70 به ايثارگران عزيز مزايايي به شرح زير تعلق ميگيرد.
بهرهمندي جانبازان از مزاياي مربوطه:
1) جانبازان از امتيازات يك مقطع تحصيلي بالاتر برخوردار خواهند بود.
2) در صورتي كه مستخدم نتواند به دلائلي از امتيازات يك مقطع تحصيلي بالاتر استفاده نمايد، يك گروه علاوه بر گروه استحقاقي مستخدم به وي اعطاء ميشود.
3) جانبازان تا 40% از كار افتادگي از يك گروه تشويقي و بيش از 40% از كار افتادگي، از دو گروه تشويقي برخوردار ميگردند.
4) در مورد جانبازان هر 10% از كار افتادگي آنان به منزله يك سال سابقه خدمت داوطلبانه در جبهه از نظر افزايش سنواتي تشويقي قابل احتساب ميباشد.
5) دوران مأموريت آموزشي جانبازان به عنوان تجربه مفيد به منظور ارتقاء گروه قابل محاسبه ميباشد.
6) جانبازان با داشتن 20 سال سابقه خدمت همراه با 50 سال سن ميتوانند تقاضاي بازنشستگي نمايند و طبق ماده واحده قانون اصلاح نحوهي بازنشستگي جانبازان انقلاب اسلامي مصوب 21/2/83 مجلس محترم شوراي اسلامي از 20 روز حقوق برخوردار ميشوند.
7) به استناد بخشنامه شماره 44/710-20/9/78 و 2/710-22/1/80 وزارتي، جانبازان با 25% جانبازي و به بالا، مشمول تقليل ساعات كار روزانه خواهند بود.
8) به استناد ماده 4 تصويبنامه شماره 28862/ت/17679ه-6/5/77 هيئت محترم وزيران، جانبازاني كه به هر دليل نتوانند از تقليل ساعات كار بهرهمند شوند با موافقت دستگاه ذيربط به ميزان كسر ساعات كار موظف استحقاقي به يكي از طرق زير با آنها رفتار ميشود:
1-احتساب اضافهكار ساعتي
2-افزودن به مرخصي استحقاقي
3-محاسبه مدت كسر ساعات كار موظف به عنوان سنوات خدمت مستخدم از لحاظ بازنشستگي
9) به استناد ماده 11 قانون تسهيلات استخدامي و اجتماعي جانبازان انقلاب اسلامي، ميزان ساعات كار افراد شاغل در دستگاههاي مشمول اين قانون كه عهدهدار پرستاري و مراقبتهاي ويژه جانبازان ميگردند «بنابر رأي كميسيون پزشكي تخصصي امور جانبازان» تا حداكثر نصف ساعات كار هفتگي مقرر با استفاده از مزاياي كامل قانوني تقليل خواهد يافت.
10) مراقبين جانبازان كه به هر دليل نتوانند از تقليل ساعات كار استفاده نمايند، كسر ساعات كار هفتگي مذكور براي آنان ذخيره نخواهد شد و بند 8/ در مورد آنان اعمال نميگردد.
|
فرستنده:
صابري احمد
|
|
سلامي چوبوي خوش آشنايي..............همانطور که می دانید نفقه اولاد بر عهده پدر است درخصوص این موضوع معمولاً ابهامات و پرسشهائی وجود دارد که سعی می کنیم به بیان ساده به آنها پاسخ دهیم: !!!!!!!!
پرسش: در صورت فوت پدر یا عدم توانایی مالی او برای پرداخت نفقه اولاد چه کسی مسئولیت پرداخت نفقه را دارد؟
پاسخ: در این حالت این وظیفه به عهده جد پدری و در صورت نبودن پدر و جد پدری یا عدم قدرت آنها از این وظیفه بر عهده مادر است و اگر مادر هم زنده نباشد و یا قادر به پرداخت نباشد این وظیفه بر عهده جد مادریست.
پرسش: اولاد تا چه زمانی مستحق دریافت نفقه می باشند؟
پاسخ: در شرع و قانون سن معینی برای نفقه فرزندان در نظرگرفته نشده و عرفاً مادام که اولاد دارای شغل و درآمد مشخص نباشند پدر نسبت به پرداخت نفقه مسئولیت دارد باید توجه داشت که در مورد کارمندان دولت شاهد آن هستیم تا زمانی که دختر، همسر انتخاب نکرده و یا پسر مشغول تحصیل باشد به کارمند حق اولاد پرداخت می شود.
پرسش: اگر پدر و مادری از یکدیگر جدا شده باشند و حضانت فرزندان به مادر واگذار شده باشد و پدردر صورت جلسه طلاق منزل مسکونیش را به مادر و فرزندان انتقال دهد آیا بازهم پدر مکلف به پرداخت نفقه است؟
پاسخ: اولاً نفقه تنها شامل مسکن نمی شود و اموری چون غذا، اساس منزل، هزینه درمان، لباس و ... نیز نفقه محسوب می شود. ثانیاً پرداخت نفقه تکلیف قانونی پدر است و مادر ولایتی بر فرزندان ندارد و موضوع حضانت و سرپرستی موضوعی جدا از ولایت می باشد.
پرسش: آیا پرداخت نفقه از سوی پدر به طفلی که از راه نامشروع به دنیا آمده ضروریست؟
پاسخ: فرد زانی گرچه پدر قانونی طفل به حساب نمی آید اما عرفاً پدر آن تلقی می شود و کلیه تکالیف مربوط به پدر مثل گرفتن شناسنامه و پرداخت نفقه بر عهده اوست.
پرسش: در صورت وقوع اختلاف بین پدرو مادر چنانچه فرزندان حاضر به زندگی با پدر نباشند آیا پدر بازهم مکلف به پرداخت نفقه است؟
پاسخ: گرچه عدم اطاعت فرزندان از پدر از نظر شرعی امر حرامی است اما موجب سقوط نفقه نیست و پدر مکلف است نفقه فرزندان را بپردازد.
|
فرستنده:
hassan soltanian dizan
|
|
چک امانی
چک امانی مفهومی است به ظاهر موجه اما در باطن خود دارای اشکالات فراوانی است. در معاملات و روابط اقتصادی که اقشار مختلف مردم برقرار میکنند چک امانی را وسیلهای میدانندکه جایگزین چک تضمینی گردیده است و این امر به دلیل این است که قانونگذار در ماده 13 قانون چک اصلاحی سال 1372 برای چکی که به عنوان تضمین شده صادر شده و پرداخت نشده است، مجازات حبس از 6 ماه تا 2 سال و یا جزای نقدی از یکصد هزار ریال تاده میلیون ریال تعیین کرده است.
چک
مجازات در نظر گرفته شده باعث شده که در معاملات طرفین به جای عنوان تضمین از عنوان امانت استفاده کنند و در واقع این واژه امانت راه گریزی برای صادر کننده چک باشد حال برای ورود به بحث از دو دیدگاه چک امانی را بررسی میکنیم:
1ـ دیدگاه صادر کننده 2ـ دیدگاه گیرنده
1ـ دیدگاه صادر کننده:
در اثر یک رابطه قراردادی ضرورت و موجبی پیش میآید که شخص چکی را نزد دیگری به عنوان امانت قرار دهد اما آنچه باعث به وجود آمدن چک و امضای آن شده است امانت گذاشتن نیست بلکه تضمین و تحکیم و به وجود آوردن اعتماد است. در واقع شخص برای جلب اعتماد و اطمینان طرف مقابل خود سندی را امضا میکند که به موجب آن طرف خود را در خصوص ایراد خسارات احتمالی یا عدم انجام تعهد مطمئن میسازد و قصد او به امانت گذاردن چک نیست. بلکه ایجاد انگیزه و اعتماد در طرف مقابل است و استرداد چک مزبور زمانی امکان پذیر است که معامله به طور صحیح و بدون تخلف به اتمام برسد. کما اینکه چنانچه واقعا ماهیت چک امانی به امانت گذاردن بود میبایست هرگاه امانت گذارنده اراده کرد بتواند امانت خود را مسترد دارد چرا که او مالک چک است و به محض درخواست رد چک ید امانی امین ساقط میشود. در حالی که در چکهایی که ادعای امانی بودن آنها میشود هرگز چنین نیست. صادر کننده هرگز نمیتواند چک خود را هر موقع که اراده کند مسترد دارد بلکه فقط زمان به اتمام رسیدن معامله میتواند آن را مسترد نماید چرا که ید مالکانه او ساقط میشود و در چنین صورتی مفهومی از امانت به چشم نمیخورد.
در چکهای امانی غالبا مبلغ خاصی که مورد توافق طرفین معامله است مرقوم میشود که البته گیرنده چک وجه آن را به صادر کننده تحمیل میکند این مبلغ خاص غالبا با معاملهای که طرفین انجام دادهاند تناسب دارد. از این مباحث نتیجه میگیریم که امانتی تلقی کردن این گونه چکها خلاف ذات و تعریف امانت است و صدور این گونه چکها با عنوان امانت ناشی از اضطرار صادر کننده و گریز از مجازات مقرر است
2ـ گیرنده چک:
امانت برپایه اعتماد به شخص امین و به اعتبار صفت امانت رد شخصی به وجود میآید تا زمانی که صادر کننده به شخص به عنوان امین اعتماد نکند و وصف امانت را در او محرز نبیند اموال خود را نزد وی نمیگذارد علت اینکه چنین چکهایی در وجه حامل صادر میشود ناشی از حقیقت برتر تضمین گیرنده و اضطرار تضمین دهنده صادر کننده چک است که به ناچار و به درخواست طرف مقابل چک دارد وجه حامل صادر میکند تا در صورت بروز مشکل دارنده چک تضمین گیرنده از ایرادات احتمالی قابل طرح مصون باشد در واقع چک امانی تضمین در نتیجه نبودن اعتماد و صفت امانت است و در اوج بیاعتمادی صادر میشود.
حقوق
غالبا نیز گیرندگان چک امانی هرگز حاضر به آن نیست که چکی را در وجه خود تحویل گیرند زیرا آنها زمانی را در نظر میگیرند که چک بلامحل بوده و آنها نیز به آسان بتوانند چک مذکور را به فروش برسانند به عبارت دیگر حامل بودن چک و امانی بودن آن دو امر غیرقابل جمع هستند گیرنده چک زمانی به دریافت چک به عنوان امانت رضایت میدهد که در وجه حامل باشد یعنی از همان ابتدا زیرا بار امانت نمیرود و تصور آن را که چک را به دیگری بفروشد در ذهن خود دارد. در چکهای امانی غالبا مبلغ خاصی که مورد توافق طرفین معامله است مرقوم میشود که البته گیرنده چک وجه آن را به صادر کننده تحمیل میکند این مبلغ خاص غالبا با معاملهای که طرفین انجام دادهاند تناسب دارد. از این مباحث نتیجه میگیریم که امانتی تلقی کردن این گونه چکها خلاف ذات و تعریف امانت است و صدور این گونه چکها با عنوان امانت ناشی از اضطرار صادر کننده و گریز از مجازات مقرر است. و در واقع این چک، چک تضمینی است و شخص صادر کننده با صدور آن طبق ماده 13 قانون تجارت اصلاحی سال 1372 مرتکب جرم شده است و با لحاظ موارد فوق اگر شخص گیرنده چک قبل از ایجاد سبب عدم انجام تعهد از طرف صادر کننده اقدام به وصول چک کند وی مرتکب خیانت در امانت نشده است چرا که چک از باب تضمین به او داده شده است ونه از باب امانت |
فرستنده:
سید علی میرغیاثی
|
|
باعرض سلام خدمت دست اندر کاران سایت ناریان.
اینجانب سید علی میرغیاثی مدیر وبلاگ تعزیه ناریان ازشما به خاطر زحمت های فراوان قدر دانی میکنم وخواهشمندم که برای بار دیگر آدرس وبلاگ تعزیه مارا برای علاقه مندان به آیین سنتی تعزیه قرار دهید.آدرس به این شرح استwww.tazyehnaryan.blogfa.com باکمال تشکر خدانگهدار. |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
خوانندگان محترم ازاينكه بااين سايت همراه هستيد به نوبه خود سپاسگزارم...وقتي شماهم با ما همراه شويد ديگر ما تنها نيستيم...پس براي خودمان به همراه هم هرچه ميدانيم بنويسيم...وظريفي ميگفت همه چيز را همگان دانند.......... |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
بهتراست بدانيم كه............... دفاتر اسناد رسمي موظفند با رعايت بندهاي زير پس از دريافت دلايل مالكيت و پاسخ استعلام از اداره ثبت محل به منظور تطبيق سند با دفتر املاك و اعلام وضعيت ثبتي (حسب مورد) و عدم بازداشت نسبت به تنظيم سند رسمي انتقال عين اراضي و املاك اقدام نمايند:
الف ـ گواهي پايان ساختمان يا عدم خلاف موضوع تبصره (8) ماده (100) اصلاحي قانون شهرداري در مورد املاك مشمول قانون مذكور.
ب ـ اعلام نظر وزارت جهاد كشاورزي (حسب مورد سازمان امور اراضي و سازمان جنگلها و مراتع و آبخيزداري كشور) مبني بر عدم شمول مقررات قانون مرجع تشخيص اراضي موات و ابطال اسناد آن و ماده (56) قانون حفاظت و بهرهبرداري از جنگلها و مراتع، در مورد املاك واقع در خارج از محدوده قانوني شهرها.
ج ـ دفاتر اسناد رسمي مكلفند هنگام نقل و انتقال عين املاك، مفاصا حساب مالياتي و بدهي موضوع ماده (37) قانون تأمين اجتماعي مصوب 1354 را از انتقالدهنده مطالبه و شماره آن را در سند تنظيمي قيد نمايند مگر اينكه انتقالگيرنده ضمن سند تنظيمـي متعهـد به پرداخت بدهـي احتمالـي گردد كه در اين صـورت متعـامليـن نسبت بهپرداخت آن مسؤوليت تضامني خواهند داشت.
تبصره ـ در مـوارد مذكور در ماده فـوق مراجع ذيربط مكلفند در تاريخ مراجعـه، بهمراجعهكنندگان گواهي وصول تقاضا، تسليم و ظرف مدت بيست روز از تاريخ صدور گواهي ياد شده پاسخ آن را صادر نمايند. اعلام نظر مراجع مذكور بايد روشن و با ذكر علت و مستند به دلايل قانوني باشد در غير اينصورت ثبت سند با تصريح موضوع در سند تنظيمي بلامانع خواهد بود.
|
فرستنده:
حسن سلطانيان
|
|
آیا میدانید؟
براي ارسال و ابلاغ اظهار نامه مي توانيد به دفاتر مشخص در دادگستري يا ادارات ثبت اسناد مراجعه كنيد؟
آیا میدانید؟
هر كس ميتواند قبل از طرح دعوا در مراجع قضايي حق خود را با ارسال اظهار نامه از ديگري مطالبه كند؟
آیا میدانید؟
در صورت عدم طرح دعوا در مراجع قضايي ميتوانيد براي برابر با اصل نمودن مدارك و اسناد به ادارات ثبت اسناد و دفاتر اسناد رسمي مراجعه كنيد؟
آیا میدانید؟
براي شكايت از تصميمات و دستورات مقامات دولتي و شهرداريها، بايد به ديوان عدالت اداري مراجعه كنيد؟
آیا میدانید؟
دادخواهي حق مسلم هر فرد است و هر كس مي تواند به منظور دادخواهي به دادگاههاي صالح مراجعه نمايد؟
آیا میدانید؟
در صورت مفقود نمودن چك بايد فوراً موضوع را ابتدا به بانك مربوط و سپس به دادسراي عمومي و انقلاب اطلاع دهيد؟
آیا میدانید؟
در صورت مفقود شدن اسناد و مدارك بدون مراجعه به مراجع قضايي ميتوانيد به سازمانها و ادارات مربوط مراجعه كنيد؟ |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
يكي از مهمترين و كاربردي ترين مواد قانون مدني كه در زندگي همگان ساري وجاري است ماده 10 قانون مدني است از آن مطلع باشيم...........ماده 10 - قراردادهاي خصوصي نسبت به كساني كه آن را منعقد نموده اند در صورتي كه مخالف صريح قانون نباشد نافذ است . |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
بد نيست بدانيد...........................................
هيأت تشخيص وحل اختلاف درقانون كاراز افراد ذيل تشكيل مي شود:
1- يك نفر نماينده وزارت كار و امور اجتماعي ورفاه
2- يك نفر نماينده كارگران به انتخاب كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار استان
3- يك نفر نماينده مديران صنايع به انتخاب كانون انجمنهاي صنفي كارفرمايان استان درصورت لزوم و با توجه به ميزان كار هيأتها، وزارت كار و امور اجتماعي مي تواند نسبت به تشكيل چند هيأت تشخيص درسطح هراستان اقدام نمايد.
تبصره – كارگري كه مطابق نظر هيأت تشخيص بايد اخراج شود، حق دارد نسبت به اين تصميم به هيأت حل اختلاف مراجعه و اقامه دعوي نمايد.
|
فرستنده:
صابري احمد
|
|
يك پرسش: .. اين بار درخصوص اجاره ومستاجر .... .... ...
اگر در عقد اجاره مدت ذكر نشود و اجارهبها ماهيانه تعيين شود و مستاجر با رضايت مالك يك سال به تصرف خود ادامه دهد،تعهد او به پرداخت اجاره بر چه مبنايي تعيين ميشود؟
اما پاسخ:...........
1) عقد اجاره به دليل نامعلوم بودن مدت باطل است و مستاجر بايد اجرت المثل تصرف يك سال را بپردازد.
2) اجاره براي يك ماه درست است و هر ماه تمديد ميشود و در نتيجه مستاجر بايد اجارهبهاي تمام مدت را بدهد.
3) عقداجارهنسبتبه يك ماه با اجارهبهاي معين درست است و اجرا ميشود و نسبت به بقيه مدت هم اجرتالمثل به اندازه اجاره بهااست.
4) عقد اجاره نسبت به يك ماه درست و نسبت به بقيه مدت باطل است و مستاجر بايد يك ماه اجاره بها بپردازد و بقيه مدت را اجرتالمثل بر طبق نظر كارشناس بپردازد.
|
فرستنده:
صابري احمد
|
|
چنانچه کسی که پرداخت نفقه برعهده اوست غایب باشد و یا از پرداخت آن خودداری کند چه باید کرد؟ پاسخ: چنانچه الزام کیسکه پرداخت نفقه برعهده اوست ممکن نباشد دادگاه با درخواست افراد واجب النفقه به مقدار نفقه از اموال او برداشت کرده و در نفقه آنان یا کسی که متکفل از اموال او برداشت کرده و در نفقه آنان یا کسی که متکفل مخارج آنان است قرار خواهد داد و اگر اموال غایب یا متکفل در اختیار نباشد همسر وی یا شخص دیگری با اجازه دادگاه می تواند نفقه را به عنوان قرض پرداخته و سپس از شخص غایب یا متکفل مطالبه نماید. نحوه محاسبه مهریه بعد از فوت شوهر و تعهد پدر زوج در قبال پرداخت مهریه فرض کنیم زنی پس از دو سال از تاریخ فوت همسرش میخواهد مهریه خود را مطالبه کند. آنچه مسلم است این دعوی باید بطرفیت ورثه متوفی که ترکه (اموال به جامانده از متوفی) را پذیرفتند در دادگاه طرح و اقامه شود. حال این سئوال مطرح می شود که دادگاه در موردی که مهریه زن وجه رایج است (نه سکه یا اموال منقول و غیرمنقول دیگر) براساس شاخص سال فوت شوهر باید مهریه را محاسبه کند یا به نرخ روز و سال مطالبه مهریه؟ برابر قانون (ماده 3 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده 1082 قانون مدنی) در مواردی که مهریه زوجه باید از ترکه زوج متوفی پرداحت شود تاریخ فوت مبنای محاسبه قرار می گیرد. اگر زن قبل از مطالبه مهریه از زوج فوت کند و مهریه او وجه رایج باشد ورثه زن، استحقاق دریافت مهریه به نرخ روز را دارند یا همان مبلغ معین شده در عقدنامه ملاک محاسبه قرار می گیرد؟ پاسخ: آنچه مسلم است با فوت زوجه مهریه نیز به ورثه او منتقل می شود و اصل طلبی که زوجه بابت مهریه داشته طبق قاعده ارث به ورثه او انتقال پیدا خواهدکرد و هریک از ورثه به نسبت سهم الارث خود از اصل دین، طلب خود را از شوهر متوفیه یا ماترک او مطالبه میکند ولی آنچه که ورثه مستحق دریافت آن هستند اصل مبلغ مندرج در نکاح نامه به عنوان مهریه است نه قیمت روز وجه رایج، زیرا این حق را قانون فقط برای زوجه زنده متصور شده نه برای ورثه او. البته در این خصوص نظر مخالف هم وجود دارد و عده ای اعتقاد دارند که ورثه قائم مقام و جانشین او هستند و همان حقی که زوجه متوفیه نسبت به محاسبه وجه رایج به قیمت روز داشت همان حق را ورثه او نیز دارا هستند. نکته دیگر درخصوص تعهد پدر زوج در قبال پرداخت مهریه به زوجه از سوی پسرش است همان طور که میدانیم مهریه با تراضی طرفین تعیین می شود و اصولاً مسئولیت پرداخت آن بر عهده شوهر است اما گاهی اوقات به لحاظ اینکه زوج با پدرش زندگی و نزد او کار می کند و یا به دلایل دیگر ممکن است پدر زوج پرداخت مهریه را تعهد کند که در این صورت با مطالبه مهر و اعلام اعسار زوج نسبت به پرداخت مهر زوجه حق رجوع به پدر زوج را دارد. پرسش: اگر پدر زوج پرداخت مهریه را تضمین کند چه وضعی خواهدداشت؟ پاسخ:در این حالت دیگر شوهر هیچ گونه مسئولیتی برای پرداخت مهریه نداشته و پدر او مسئولیت پرداخت مهریه را خواهد داشت. |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
آيا ميدانيد: اگر بعد از ازدواج مهریه زن توسط مرد بخواهد اقزایش یابد چه شرایطی دارد ؟و آیا افزایش آن به صورت ملک در عقد نامه ( یعنی به مهریه قبلی خانه هم اضافه شود-) امکان دارد؟ پاسخ : بله از آنجا که تعیین مهریه و میزان آن بر اساس توافق زوجین بوده است افزایش میزان مهریه نیز بر اساس توافق ایشان منعی ندارد. با مراجعه به دفتر اسناد رسمی وازدواج و تنظیم سند رسمی و درج در سند نکاحیه صورت می گیرد |
فرستنده:
تقی صابری
|
|
آیا زن بعد از فوت شوهر و داشتن فرزنداز او حق برداشت مهریه از اموال ارثیه را دارد؟مهریه زن از جمله دیون شخص فوت شده است و براساس قانون از ترکه(اموال به جا مانده و متعلق فوت شده) وقبل از تقسیم باید ادا شود. |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
قابل توجه بانوان شاغل درادارات دولتي : به استناد مصوبه هيئت دولت 248209/ت مورخ 16/12/90 بانوان شاغل داراي فرزند زير 7 سال ويا دانش آموز دوره ابتدايي ميتوانند يك روز درهفته( پنجشنبه ) را :
1- ساعات كاري خودرادرروز پنجشنبه با گرفتن مجوز (از محل كار)بطورمساوي با ديگرروزها تقسيم نمايد وروز مذكوررا در محل كار حضورپيداننمايد.......
2- بااستفاده از مصوبه وبخشنامه هاي دوركاري با اخذ مجوزاز واحد (اداره مربوطه) بصورت دوركاري انجام وظيفه بنمايد. |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
بد نيست بدانيم: صادركننده چك بايد در تاريخ مندرج در چك :
1- معادل مبلغ مذكور در چك در بانك محال عليه،وجه نقدداشته باشد
2- نبايد تمام يا قسمتي ازوجهي را كه به اعتبار آن چك صادركرد،به صورتي از بانك خارج نمايد؛يا دستور عدم پرداخت وجه چك را بدهد
3 - نبايد چك را بصورتي تنظيم نمايد كه بانك به عللي از قبيل عدم مطابقت (امضاء) يا (قلم خوردگي درمتن چك)،يا اختلاف در مندرجات چك وامثال آن از پرداخت وجه چك خودداري نمايد. |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
باسلام به خوانندگان محترم بخش حقوقي :قابل توجه خانواده شهدا - جانبازان ورزمندگان---- مجلس شوراي اسلامي ماده واحده اي براساس قانون اصلاح بند (و) ماده (44) قانون 5ساله ي پنجم مصوب 15/10/89در تاريخ 22/12/90 بتصويب رسانده است كه بدين شرح ميباشد:كليه دستگاههامكلفند درچارچوب سهميه استخدامي حداقل 25 درصدنياز خود را ازميان جانبازان - آزادگان فاقد شغل،فرزندان،همسران شهدا،جانبازان 25 درصد به بالابراي رزمندگان با سابقه ي 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها وهمسران وفرزندان جانبازان 25 درصد به پائين 5 درصد سهميه استخدامي قائل شده اند"البته از اين به بعد خواهران وبرادران شهدا نيز از سهميه ي 5%بهرهمند مي شوند....
لازم به ذكر است در مواردي كه نياز به تخصص (مدرك تحصيلي) است شرايط علمي ضروري است .بنياد شهيد وامور ايثارگران براساس اولويت ملزم به صدور معرفينامه مي باشد.اين مصوبه درتاريخ 16/01/91 توسط رئيس جمهور به بنياد شهيد جهت اجرا ابلاغ گرديد. |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
سلام وتبريك سال نو به آقاي دكتر رزاقي وكاربران محترم سايت ناريان/اميدوارم شادي ايام نوروز وروزهاي پرنشاط بهاري درلحظه لحظه ي زندگيتان جاري ومستدام باد... |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
دارنده ي چك چه كسي است؟ 1- كسي كه چك در وجه او صادر شده است.
2- حامل چك (در مورد چك هايي كه در وجه حامل صادر گرديده)
3-كسي كه چك به نام وي پشت نويسي شده باشد
4- قائم مقام قانوني (وكيل)(دارننده چك- حامل - كسي كه چك به نام وي پشت نويسي شده ) |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
آيا ميدانيد: چكهاي صادره در حكم" اسنادلازم الاجرا" مي باشند؟ بانكهاي كه طبق قوانين ايران در داخل وخارج از كشور داير شده اند چكهاي صادر عهده اين بانك ها در حكم اسناد لازم الاجرا هستندو"دارنده "چك در صورت مراجعه به بانك موفق به دريافت تمام يا قسمتي از وجه آن به علت نبودن محل يا به هر دليل ديگري كه منتهي به "برگشت" چك وعدم پرداخت گردد مي تواند برابر قانون و آئين نامه هاي صادره وجه چك يا باقيمانده آن را از " صادر كننده " وصول نمايد. |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
فرق چك عادي با ساير چكها(تائيد شده - تضمين شده - مسافرتي)در چيست؟
پاسخ : چك عادي تضميني براي پرداخت بجز اعتبار صادر كننده ي آن ندارد .در حاليكه ساير چكها علاوه بر اعتبار صاحب آن توسط بانك نيز تضمين مي شود. |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
آياميدانيد: چك مسافرتي چيست ؟ چكي است كه توسط بانك صادر ووجه آن در هر يك از شعب آن بانك ،توسط نمايندگان وكارگزاران آن (بانك) پرداخت مي شود. |
فرستنده:
تقی صابری
|
|
آیا متلک پرانی به بانوان از مصادیق مزاحمت و توهین به بانوان محسوب میشود؟ براساس ماده619قانون مجازات اسلامی هرکس در اماکن عمومی یا معابر،معترض یا مزاحم اطفال یا زنان شود یا با الفاظ وحرکات مخالف شئون وحیثیت به آنان توهین کند به حبس از2تا6ماه و تا74ضربه شلاق محکوم خواهد شد.براساس نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه10/8/73چنانچه مسلم شود مردی به قصد مزاحمت زنی را تعقیب کندولو اینکه هیچ لفظی نسبت به او بکارنبرد براساس ماده619قانون مجازات قابل تعقیب کیفری و مجازات خواهد بود |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
آيا مي دانيد:چك تضمين شده چيست؟ چكي است كه به درخواست مشتري صادر و توسط بانك به عهده همان بانك صادر وپرداخت وجه آن (چك)توسط بانك تضمين مي شود. |
فرستنده:
تقی صابری
|
|
آیا استفاده از ماهواره جرم است ؟درکدام مرجع قانونی رسیدگی میشود؟
براساس ماده9 قانون ممنوعیت استفاده از تجهیزات دریافت ماهواره این عمل جرم است و در دادسرا و دادگاههای جزایی رسیدگی میشود.استفاده از این وسیله ورواج آن دربعضی از شهرهامجوزی برای ارتکاب جرم نیست. |
فرستنده:
تقی صابری
|
|
بالا بردن صدای سیستم صوتی خودرو به صورت غیرمتعارف که آزار و اذیت شهروندان را به همراه داشته باشد جرم است؟ با توجه به تظاهر به ارتکاب فعل حرام در معابر موضوع مشمول ماده638قانون مجازات اسلامی تا 2ماه زندان یاتا74ضربه شلاق میشود.چنانچه شخصی در نظم وآسایش عمومی مردم خللی وارد آورد براساس ماده618قانون مجازات تا یک سال حبس و74 ضربه شلاق محکوم میشود |
فرستنده:
احمد صابري
|
|
آيا مي دانيد:چك تاييد شده چيست؟ چكي است كه اشخاص ،عهدهبانك ها به حساب جاري خود، صادر وتوسط بانك محال عليه،پرداخت وجه آن تائيد مي شود. |
فرستنده:
احمد صابري
|
|
چك عادي چيست؟ چكي كه اشخاص عهده بانكها به حساب جاري خود صادر مي كنند وبراي دارنده آن(چك) تضميني جز اعتبار صادر كننده آن ندارد. |
فرستنده:
صابري احمد
|
|
آيا ميدانيد : قانون حالت اشتغال مستخدمين شهيد ، جانباز، ازكار افتاده و مفقودالاثر"انقلاب اسلامي"شامل كدام يك از دستگاهها ميشود:
همه ي وزارتخانه ها " سازمان ها "موسسه هاي دولتي " دستگاه قضايي " مجلس " نهاد رياست جمهوري " صداو سيما" سازمانها وواحدهاي تابعه"نيروهاي مسلح"نهادهاي انقلاب""شركت هاي تحت پوشش ووابسته به دولت "شركت هاي مستقل دولتي يا ملي شده"ويا داراي مديريت دولتي هستند"بانك ها -شركت هاي بيمه-جمعيت هلال احمر(شركت هاي تحت پوشش بانك و بيمه وهلال احمر)مشمول قانون مذكورند.
ضمنا: شركت ملي نفت +گاز+صنايع پتروشيمي+سازمان گسترش ونوسازي صنايع ايران+ سازمان صنايع ملي ايران نيز مشمول قانون مذكورند.
همچنين كليه ي سازمانها وشركتهايي كه از بودجه ي عمومي دولت استفاده ميكنند.
|
فرستنده:
احمدصابري
|
|
خدمت علي آقاي رزاقي سلام عرض مي كنم پاسخ پرسش شما:
به استناد ماده ي 95 قانون مديريت وخدمات كشوري ؛ بكارگيري بازنشستگان متخصص (بامدرك تحصيلي كارشناسي وبالاتر ) درموارد خاص به عنوان اعضاء كميته ها ، و...مشروط به اينكه مجموع ساعت اشتغال آنها در دستگاههاي اجرايي از يك سوم ساعت اداري كارمندان موظف تجاوز نكند بلامانع ميباشد.
حق الزحمه اين افراد متناتسب با ساعات كار هفتگي معادل كارمندان شاغل مشابه تعيين وپراخت ميگردد.
|
فرستنده:
علی رزاقی
|
|
باسلام به احمد آقای صابری .اگر مالک شرکت که مدیرعامل شرکت هم هست ، بازنشسته شود. باتوجه به اینکه اشتغال به کار بازنشستگان ممنوع است ، آیا مجددا میتواند به عنوان مدیر عامل درشرکت بماند؟ |
فرستنده:
احمد صابری
|
|
سوال: وضعيت كارگري كه مراجع حل اختلاف دلايل اخراجش راموجه تشخيص ندهند چيست؟ جواب: درمواردي كه مراجع حل اختلاف از جمله هيات تشخيص با اخراج كارگر موافقت ننمايند با قطعي شدن راي، كارگر مورد نظر شاغل تلقي ونتيجتا استحقاق دريافت كليه حقوق ومزايا ي قانوني زمان حين اشتغال را خواهد داشت.حتي اگر كارفرما از اين راي تمرد نمايد |
فرستنده:
احمد صابري
|
|
سوال: درصورتي كه كافرمايان آراي صادره از سوي مراجع حل اختلاف را اجرا ننمايندرسيدگي تمرد كارفرما از اجرا بعهده كدام مرجع است؟
پاسخ: در صلاحيت دادگاههاي كيفري دادگسنري است.واين رسيدگي خارج از نوبت بعمل خواهد آمد. |
فرستنده:
احمد صابري
|
|
سوال: درمورد سهامي كه كارگران درشركت دارا ميباشندودعاوي مربوط به سود سهام رسيدگي به اختلاف ، بعهده كدام مرجع رسيدگي است؟
پاسخ: كارگران در ارتباط با سهام ومطالبه سود سهام، مي بايد همانند ساير سهامداران به مرجع دادگستري مراحعه وطرح شكايت نمايند. |
فرستنده:
احمد صابری
|
|
مديريت محترم سايت باسلام به دليل اينكه برخي از كاربران درمشاغل كارگري مشغول كارند وممكن است با برخي ابهامات در قانون كار مواجه گردند،پيشنهاد مي كنم بخشی را براي طرح ودرج برخي از مفاهيم ومباني قانوني تعريف نمائيد.تا موارد معنونه مورد بهره برداري قرار گيرد . موضوعي درقالب پرسش وپاسخ مطرح ودر صورت اقبال از سوي كاربران آمادگي ادامه در اين بخش راخواهم داشت با تشكر.
سوال: در صورت انقضاء مدت قرارداد موقت آيا مراجع حل اختلاف مي توانند به تبصره ماده 158ويا ماده 165 قانون كار استناد وحكم بر ابقاء بكار گارگر صادر نمايند. جواب : با عنايت به بند "د"ماده 21 قانون كار قراردادكار با مدت موقت در صورت انقضاء مدت خاتمه يافته تلقي وصدور حكم ابقاء بكار واستناد به تبصره ماده 158 ويا ماده 165 قانون كار در اينگونه موارد فاقدوجاهت قانوني است. |
شما هم میتوانید دیدگاه ها , نظرات
و پیامهای خود را درخصوص مطلب بالا , از طریق فرم زیر ارسال نمایید :
|